körkort kategori

Köp svensk körkort, köp falska körkort, köp körkort online, köp svensk uppehållstillstånd

Svenska körkort följer en standarduppsättning inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. 18 år är lägsta ålder för att få en licens för bilar (lägre för vissa fordon)

De olika kategorierna för körkort

AM körkort = är 50cc för 15 års ålder och uppåt. AM-licensen tillåter också föraren att köra en moped av klass 1 (med en toppfart på 45 km / h), en A-traktor (en speciellt rekonstruerad bil som har registrerats som en traktor med en maximal hastighet på 30 km / h) eller en motoriserad fyrhjuling

A1 körkort = 16 år (inkluderar motorcykel 125cc och klass 2 fordon traktor)

A Limited = 18 års ålder (inkluderar en motorcykel med högst 25 kW och måste ha 0,16 kW per kilo) – Detta blir automatiskt A Unlimited efter 2 år.

En obegränsad = 20 års ålder (om föraren har motorcykel i 2 år eller mer, annars 24)

B (bil) = 18 år (inkluderar billicens för ett fordon som väger upp till 3,5 ton och även lätt lastbil, lätt släp, traktor, tre- och fyrhjuliga motorcyklar, terrängfordon som väger upp till 2 ton, snöskoter (om föraren får sitt körkort före år 2000, annars behöver föraren ett terränglicens)

BE (bil med tung trailer) = Föraren kan använda en tung trailer för sin bil. Det finns ingen gräns för antalet trailers, även om det begränsas av den maximala längden på en utrustning. Licenser som utfärdats före 2013 har ingen viktgräns för släpvagnarna, licenser som utfärdats sedan 2013 är begränsade till 3,5 ton total släpvagnsvikt. Även om licensen inte har någon viktgräns, har dragfordon och släpvagnar sådana gränser, som kan vara upp till 3,5 ton för vissa bilar.

C (tung bil / lastbilar) = en bil eller lastbil som kan väga över 3,5 ton

CE (tung bil / lastbil) = en bil eller lastbil med 3,5 ton vikt eller mer med en obegränsad vikt.

D (buss) = Busslicens kräver att föraren är minst 21 år.

DE (buss) = Busslicens med obegränsad släpvagnsvikt.

kontakta oss här